Premianții Concursului Internațional ,,PRO LECTURA”

“Lectura devine plăcere doar dacă intră în joc ideea de creativitate, dacă textul ne oferă șansa da a ne pune la încercare aptitudinile.”
Wolfgang Iser

Nu există plăcere mai mare decât cititul, întrucât cartea reprezintă darul existenței. Lectura trebuie să facă parte din viețile noastre, deoarece prin intermediul ei ne hrănim spiritual și imaginativ, ne motivează să mergem spre noi căi de dezvoltare personală, ne lărgim orizonturile asupra lumii întregi. Lectura este o activitate prin care ne putem regăsi pe noi înșine prin intermediul personajelor, ne putem da frâu liber imaginației, ne putem construi propriul stil de a trăi. Cititul este un joc, un medicament, un balsam pentru suflet sau chiar viața însăși.

Într-o lume în care tehnologia poate să ne manipuleze, elevii au fost îndemnați  să aleagă cunoașterea vieții prin lectura vie a operelor literare. Concursul Internațional de lectură și creație Pro Lectura a fost  organizat de către Asociația Generală a Învățătorilor din România, Filiala Republica Moldova (AGIRoMd) în cadrul PROIECTULUI INTERNAȚIONAL PENTRU PARTENERIAT ÎN EDUCAȚIE „ACADEMIA ÎNVĂȚĂTORULUI MODERN”.

Obiectiv general: Asigurarea mobilității în educație, prin cooperarea cadrelor didactice, a elevilor, prin schimbul de idei ce vizează lectura activă.

Obiective: ­

  • identificarea și promovarea talentelor în domeniul educației literar-artistice; ­ captarea și sporirea interesului elevilor pentru literatura artistică; ­
  • stimularea potențialului creativ al participanților prin activitatea de prezentare în fața camerelor de luat vederi; ­
  • promovarea aspectelor culturale ale rețelelor sociale de mass-media

În cadrul concursului au participat mai mulți participanți din raionul Leova, elevii liceului  nostru au ocupat următoarele locuri :

Proba 1. Lucrare plastică

  • Grigoreanu Alina – P Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” or. Leova, clasa a VIII- a B – Diplomă de gradul III

Proba 3. Recital video

  • Cazacu Mihaela – P. Liceul Teoretic” Mihai Eminescu” Leova , clasa a VI-a A, – Diplomă de gradul II
  • Cazacu Alexandru – P. Liceul Teoretic” Mihai Eminescu” Leova , clasa a II-a A, mențiune

Acest concurs a oferit multiple forme de contactare cu arta, dând posibilitate copiilor deosebiți să-și confirme prin muncă talentul. I-a ajutat pe elevi să trăiască plenar, să simtă mai profund viața, le-a deschis noi orizonturi pentru a se cunoaște și cultiva prin artă dragostea față de cei dragi, de familie. Felicitări participanților!!!