Ghereta modulară I.P. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Sistemul control-acces

În contextul asigurării standardelor de securitate și siguranță a instituțiilor de învățământ, inclusiv și măsurile de combatere a răspândirii infecției cu noul coronavirus COVID-19, administrația I.P. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” or. Leova a întreprins un șir de măsuri privind implimentarea și executarea cerintelor organelor ierarhic superioare.

Baza normativă

  • Ordin nr. 970 din 11 octombrie 2013 cu privire la aprobarea standardelor de calitate pentru instituţiile de învăţămînt primar şi secundar general din perspectiva şcolii prietenoase copilului.
  • Ordin nr.840 din 19.08.2020, Cu privire la organizarea anului de studii 2020-2021 în învățământul general

Problema majoră a instituției consta în controlul accesului pe teritoriul instituției de învățământ, situația fiind agravată de factorul aflării în imediata apropiere de piața orășănească, caracterizată printr-un flux major de transport.

Concomitent, odată cu redeschederea instituțiilor de învățământ, a devenit actuală efectuarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus COVID-19.

Administrația a efectuat un studiu și s-a convenit, de comun acord cu DÎ al CR Leova, spre instalarea unei gherete modulare, cu demensiunile 3m*3m*6m, compusă din 3 compartimente:

  1. Compartimentul 1 – camera pentru ușierul instituției, responsabil de accesul pe teritoriul liceului, în care este instalată sistemul de control-acces;
  2. Compartimentul 2 – camera predestinată întîlnirilor cadrelor de conducere, cadrelor didactice cu părinții, reprezentanții legali al acestora, solicitanții de informație. Concomitent secțiunea servește și ca spațiu de așteptare pentru copii;
  3. Comporatimentul 3 – servește ca trecere de la întrare spre teritoriul instituției.

Concomitent a fost instalat sistemul control-acces al persoanelor pe teritoriul instituției de învățământ.

Astfel sistemul monitorizează orele de întrare-ieșire a personalului, elevilor.  La implimentarea proiectului au fost valorificate următoarele surse financiare:

  1. 149255 lei – costul gheretei modulare, bani primiți din componenta raională cu aportul DÎ Leova;
  2. 39212 lei – instalarea sistemului control-acces, inclusiv cu 750 carduri.